Zawiadomienie w miejscu McDonald Gwatemala
Dziś rano otworzyła mi mail jakąś wiadomość z Mac Donalds, gdzie stwierdził, że moje konto zostało włączone do mojej internetowej zamówień.
Well let's see, którzy są dobrzy, dałem mu kliknąć link i wyślij e-mail do mnie ma na celu strony internetowej z Mac Donalds.
Jakie było moje zaskoczenie, gdy spotkanie się następujący komunikat:
Powyższy komunikat jest ostrzeżenie o zabezpieczeniach z Google, która mówi nam, że teren został wymieniony przez wyszukiwarki w miejscu ataku. Zapewniam cię sprawdzić url kilka razy, aby sprawdzić, czy wszelkie mio błędu. Ale daje kliknij przycisk, który mówi, że została zablokowana, ponieważ pokazuje, co następuje:
Bezpieczne przeglądanie
Strona diagnostyczny do www.mcdonalds.com.gt
Jaki jest obecny status aukcji, aby www.mcdonalds.com.gt?
Strona znajduje się na liście podejrzanych - przejście do tej witryny może wyrządzić szkody na Twoim komputerze.
Część tej strony zostało wymienione na podejrzane działania 5 godzin (y) w ciągu ostatnich 90 dni.
Co się stało, kiedy Google odwiedzeniu naszej strony?
Z 6 stron testowaliśmy na stronie w ciągu ostatnich 90 dni, 4 page (s) przyniosła złośliwego oprogramowania są pobierane i instalowane bez zgody użytkownika. Google po raz ostatni odwiedził tej strony był w 2009-10-10, a ostatni raz podejrzana treść na tej stronie została na 2009-10-09.Malicious oprogramowanie zawiera 8 trojański (s). Skuteczne wyszukiwanie zakażenie spowodowały średnio 1 nowy proces (y) na komputerze docelowym.
Złośliwe oprogramowanie znajduje się na 3 domeny (s), w tym x1v.ru /, 66.225.211.0 /, c6y.at /.
Ta witryna jest utrzymywana na 1 sieciowych (ów) w tym AS33070 (RMH).
Czy ta strona działała jako pośrednik W wyniku dalszej dystrybucji szkodliwego oprogramowania?
W ciągu ostatnich 90 dni, www.mcdonalds.com.gt się działać jako pośrednik dla zakażenia 1 miejsce (miejsca), w tym misuperguia.com /.
Czy ta witryna hosted malware?
Tak, ta strona była gospodarzem złośliwego oprogramowania w ciągu ostatnich 90 dni. To zakażonych 1 domenę (y), w tym misuperguia.com /.
Jak to się stało?
W niektórych przypadkach, osoby trzecie mogą dodawać złośliwy kod do legalnych serwisów, które mogłyby spowodować nam pokazać komunikat ostrzegawczy.
Następne kroki:
- Powrót do poprzedniej strony.
- Jeżeli jesteś właścicielem tej stronie internetowej, możesz zażądać przeglądu witrynę za pomocą Google Webmaster Tools. Więcej informacji na temat przeglądu są dostępne w webmasterów Google Help Center.
Zaktualizowano 8 godzin temu
To jest prawdziwy stronie?
Ja osobiście nie widzę, że jest rzeczywiste miejsce McDonald's, I'm just sharing a ostrzeżenie, że Google. Albo będzie google błąd lub kogoś siekać miejscu i nawet uchybienia zostały złożone?
Brak pokrewnych tematów.































15 listopada 2009 at 17:34
Zdarzyło mi się to samo, posłał mnie mcdonalds ekspresową mojej rejestracji i została zarejestrowana około 2 lata temu. Nie mogę teraz, nie istnieje żadna strona jest wymagane, ale chciałem zrobić telefonem a informacje o rejestracji, nie wydaje się im.
1 stycznia 2010 at 20:25
dzięki za ostrzeżenie, miał do podpisania miejsce zamówień online, a następnie po tym, co pan powiedział, lepsze połączenie z Tobą telefonicznie. gracias amigos, saludos desde Xela.
8 stycznia 2010 at 08:39
Jestem webmasterem i kategorycznie, że to co się stało, że serwer, który gospodarze tej strony zostało naruszone. Widziałem tysiące razy.
"W niektórych przypadkach, osoby trzecie mogą dodawać złośliwy kod do legalnych serwisów, które mogłyby spowodować nam pokazać komunikat ostrzegawczy.